Monelle laktoosi-intoleranssi on tuttu, sillä arvioiden 17 % suomalaisista saa yksilöllisesti vaivoja maidon laktoosista. Laktoosin aiheuttamia vatsavaivoja voi helposti välttää ottamalla ruokailun yhteydessä laktaasientsyymiä. Laktaasientsyymi parantaa laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia.

Monet laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitotuotteita käyttävät saavat kuitenkin samanlaisia vatsa- ja suolistotuntemuksia kuin mitä laktoosi aiheuttaa. Syynä voivat olla maidon erilaiset proteiinit, jotka sulavat huonosti. Maidon proteiini on maitotuotteissa pääosin kaseiinina ja erilaisina heraproteiineina. Heraproteiineista beta-laktoglobuliinia on eniten. Usein se voi olla maitointoleranssin syynä. Ruuansulatuksessa heraproteiinit sulavat huonosti, sillä ihmisen omat proteaasientsyymit eivät pysty aina kunnolla pilkkomaan beta-laktoglobuliinia. Maitoproteiinien pilkkoutumista voi edistää entsyymivalmisteella, jonka entsyymit toimivat ruuansulatusentsyymien tavoin.

Lacta Pron entsyymit laktaasi, proteaasit ja lipaasi edistävät maidon laktoosin, proteiinien ja rasvan pilkkoutumista ja sulavuutta. Entsyymit toimivat niin happamassa mahalaukussa kuin myös neutraalissa ohutsuolessa. Entsyymit ovat mikrobien avulla tuotettuja.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota tai terveellisiä elämäntapoja.